Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2010-03-15 00:00


Pressinformation

Ökat stöd för Västra Götalands klimatstrategi


Idag undertecknar NCC, Götene Kommun, Lantbrukarnas Riksförbund och Göteborgs Universitet klimatstrategin för Västra Götaland. Det innebär att över 60 organisationer står bakom strategin!

Det breda stödet för strategin och viljan att samverka är mycket positivt och en förutsättning för att Västra Götaland ska kunna ställa om och bli mindre beroende av fossil energi.

 – Nu krävs omfattande förändringar och vi ledare måste våga tänka både kreativt och annorlunda. Vi måste vara modiga och fatta långsiktiga beslut, säger Roland Andersson, regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen.

Exempel på konkreta samverkansåtgärder som Västra Götalandsregionen driver inom klimatstrategin är överenskommelser om minskad energianvändning i bostäder och lokaler, ökad andel solenergi och klimatsmarta inköpsbeslut.

 

 

Övrig fakta: 
Pressbilder och information kommer att publiceras på 
www.vgregion.se/smartenergi

Den viljeyttring som undertecknades lyder i sin helhet: ”Klimatet är vår tids stora ödesfråga! Användningen av fossila bränslen måste minska kraftigt. Detta ska ske genom en mer effektiv energianvändning och en övergång till förnybar energi. I ett gemensamt åtagande och med denna manifestation visar vi att vi är med och agerar NU!”



Kontaktperson: • Roland Andersson, regionstyrelsens ordförande, telefon 0705-16 70 24
• Per Olov Blom, miljönämndens ordförande, telefon 0708-94 68 91 • Peter Holmberg, miljöchef, telefon 0703-75 19 60


Läs meddelandet som PDF