Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2012-06-15 08:00


Programmet klart för Västerhavsveckan 2012!


Nu är programmet klart för den fjärde Västerhavsveckan. Utsläppta hajyngel i Lysekil, ny snorkelled i Göteborg, matlagning i Nordstan samt strandskolor på en rad platser längs kusten.

Det är något av allt som bjuds under Västerhavsveckan 2012 den 7 - 15 juli. Då blir det 100-tals aktiviteter – alla med havet i fokus – längs hela kusten från Göteborg till Strömstad samt vid Vänern.

Programhäftet finns på turistbyråer med flera ställen. Se hela programmet på www.vasterhavsveckan.se Där kan du också ladda ner häftet som en pdf-fil.

I år anordnas Västerhavsveckan för fjärde gången. Forskare, fiskare, fartygsföreningar och många andra visar upp sina verksamheter för stora och små. Det mesta är gratis eller rabatterat för besökaren!

Västerhavsveckan EXTRA

Under rubriken Västerhavsveckan EXTRA händer extra mycket på olika orter olika dagar. Då är Västerhavsveckans havsverkstad på plats med roliga vattenexperiment, klappakvarium och kunnig marinbiolog, som visar dig. Samtidigt pågår aktiviteter i Nordstan i Göteborg hela veckan.

Visar Västerhavets betydelse  

Västerhavsveckan 2012 är ett initiativ av Västra Götalandsregionens miljönämnd för att uppmärksamma Västerhavets betydelse. Miljönämnden samordnar och marknadsför arrangemanget, ett stort antal medarrangörer fyller det med aktiviteter. (Läs om medarrangörerna på webbsidan.)

Syftet med Västerhavsveckan är att öka intresset och engagemanget för havsmiljöfrågor och uppnå ett hållbart utnyttjande av havets resurser. Ett friskt och levande Västerhav är en förutsättning för en positiv utveckling i Västra Götaland.

Mer information och bilder finns hos kontaktpersonerna nedan.



Kontaktperson: Gunilla Fransson Bangura, projektsamordnare för Västerhavsveckan, 0709-30 59 30
Per Hörberg, Västra Götalandsregionens miljösekretariat, 010-441 40 26


Läs meddelandet som PDF