Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2013-09-20 09:30


Kraftig ökning av biogasproduktionen i Västra Götaland


Enligt den helt färska rapporten ’Produktion och användning av biogas år 2012’ producerades det 261,5 GWh biogas i Västra Götaland under förra året. Det är en ökning med 21 procent jämfört med året innan.

- Det är en mycket god nyhet att produktionen av biogas i Västra Götaland har ökat så pass mycket, konstaterar Peter Holmberg, miljöchef Västra Götalandsregionen. Idag finns det 36 anläggningar i Västra Götaland som producerar biogas.

Satsningar för att nå målet

Satsningen på biogas är en del av den regionala klimatstrategin, men görs också för att skapa arbetstillfällen regionalt och lokalt och för att bidra till Sveriges möjligheter att exportera kunskap och teknik.

Unika anläggningar som Lidköping Biogas, Biogas Brålanda och GoBiGas som nyligen har börjat producera biogas eller som står i begrepp att starta sin produktion styrker Västra Götalands position som en framstående biogasregion.

- Vi har ändå en stor utmaning framför oss om vi ska nå målet till år 2020 om 2,4 TWh producerad biogas i Västra Götaland. Fortsatta satsningar kommer att vara nödvändiga för att både produktionen och användningen av biogas verkligen ska lyfta, avslutar Peter Holmberg. 

Mer information samt rapporten "Produktion och användning av biogas och rötrest år 2012"

Biogas Väst



Kontaktperson: Hanna Jönsson, regionutvecklare biogas/processledare Biogas Väst, 010-441 40 32


Läs meddelandet som PDF