Pressmeddelande
Från Miljösekretariatet
2010-06-08 08:30


Skyltfönster för gröna besöksmål i Västra Götaland


Västra Götalandsregionens miljönämnd beslutade på sitt sammanträde på måndagen att stödja Gröna besöksmål, ett nätverk för ekologiska producenter och besöksmål i Västra Götaland. Syftet är att utveckla turistnäringen genom helhetsupplevelser och ekologisk profilering som ger fördelar för både hälsa och miljö.

Projektledare är Gunnebo Slott och Trädgårdar som arbetat med temat Maten och miljön sedan tidigare. Deras erfarenheter av hur man kopplar ihop kultur- och matupplevelsen ska inspirera fler besöksmål att skapa positiva helhetsupplevelser för gästerna.

De som vill vara med ska få utbildning och stöd för att utveckla den ekologiska satsningen, och marknadsföring av den, på sina restauranger och kaféer. Projektet ska också leda till att lokala ekologiska matproducenter gynnas.

- Vi hoppas också att besökarna ska bli intresserade och inspirerade av informationen om den ekologiska maten, och vad det innebär för miljön om de själva handlar mer ekologiskt, säger miljönämndens ordförande Per Olov Blom.

De som hittills har visat intresse för att delta i Gröna besöksmål är Naturhistoriska museet, Lilla Änggården, Årås kvarn, Läckö slott och Lisebergs värdshus.

För besöksmål som är intresserade, finns det möjlighet att anmäla sig. Kontakta projektledare Johanna Lindén, Gunnebo Slott och Trädgårdar på telefon 031-334 16 08.

Mer om Västra Götalandsregionens arbete inom mat och miljö

 



Kontaktperson: Per Olov Blom, 0708-94 68 91
Berit Mattsson, miljöstrateg, 0703-86 43 00


Läs meddelandet som PDF