Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2009-01-02 08:00


Påminnelse ang presskonferens idag

Akutkirurgin samlas på Näl från 7 januari


Den 17 november inledde NU-sjukvården sitt förändringsarbete, kallat Vård 2010, i och med att den akuta medicinverksamheten samlades på Näl. Den 7 januari tas nästa steg då bland annat den akuta kirurgverksamheten (exklusive trauma) samlas på Näl.

Massmedias representanter är välkomna till presskonferens fredag 2 januari kl 10:00 i konferensrum Cellon, Utvecklingscentrum på Näl. Då får ni en närmare beskrivning av vad som kommer att hända runt den 7 januari och hur planeringen inför förändringarna gått till, av projektledare och berörda verksamhetschefer.

Vi planerar också för en uppföljning för massmedia, då berörda verksamhetschefer berättar om hur genomförandet av förändringarna gått. De sker onsdag 7 januari kl 14:00 och fredag 9 januari kl 14:00, båda tillfällena i Cellon Näl.

I november 2007 beslutade NU-sjukvårdens styrelse om en förändrad arbetsfördelning mellan Uddevalla sjukhus och Näl. Beslutet innebär att den akuta vården i första hand samlas till Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) i Trollhättan, medan Uddevalla sjukhus inriktas mot mer planerad vård. Målet är att kunna öka vårdens kvalitet och effektivitet för invånarna i Fyrbodalsområdet.

Det första steget av förändringarna skedde den 17 november då den medicinska akutverksamheten i huvudsak koncentrerades till Näl, samtidigt som medicinska äldrevårdsavdelningar öppnades på Uddevalla sjukhus. I ett andra steg, den 7 januari, koncentreras den kirurgiska akutverksamheten till Näl. Under 2009 sker ytterligare ett antal förändringar i flera steg, då t ex bröstverksamheten flyttar från Näl till Uddevalla sjukhus och ögon- och hudverksamheten koncentreras till Uddevalla sjukhus. Målet med förändringarna är att öka kvalitet och effektivitet i NU-sjukvårdens verksamheter, med fokus på kirurgi och medicin som vårdar de stora flödena av svårt sjuka patienter.



Kontaktperson: Vivian Komstadius, informatör, tfn 0730-606077


Läs meddelandet som PDF