Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2008-12-22 10:00


Inbjudan till presskonferens 2 januari

Akutkirurgin samlas på Näl från 7 januari


Den 17 november samlades huvuddelen av den medicinska akutverksamheten inom NU-sjukvården till Näl, som ett led i utvecklingsarbetet Vård 2010. Den 7 januari tas nästa steg då den akuta kirurgverksamheten (exklusive trauma) koncentreras till Näl.

Med anledning av det inbjuder vi till en presskonferens fredag 2 januari kl 10:00  på Näl, konferensrum Cellon i Utvecklingscentrum, (infart Godsmottagningen). Då kommer projektledare och berörda verksamhetschefer att presentera vad som händer runt den 7 januari och hur planeringen inför förändringarna ser ut.

För de medierepresentanter som inte normalt följer förändringsarbetet i NU-sjukvården finns möjlighet att ställa frågor för att få en bakgrundsbeskrivning, från kl 9:30 i samma lokal.

Som en uppföljning kommer berörda verksamhetschefer att ge en kort beskrivning av hur genomförandet gått vid två tillfällen: onsdag 7 januari kl 14:00 och fredag 9 januari kl 14:00, båda tillfällena i Cellon på Näl.

Det var i november 2007 som NU-sjukvårdens styrelse beslutade om en förändrad arbetsfördelning mellan Uddevalla sjukhus och Näl. Beslutet innebär att den akuta vården i första hand samlas till Norra Älvsborgs Länssjukhus (Näl) i Trollhättan, medan Uddevalla sjukhus inriktas mot mer planerad vård. Målet är att kunna öka vårdens kvalitet och effektivitet för invånarna i vårt Fyrbodalsområdet.

Det första steget av förändringarna skedde den 17 november då den medicinska akutverksamheten i huvudsak koncentrerades till Näl. I ett andra steg, den 7 januari, koncentreras den kirurgiska akutverksamheten till Näl. Under 2009 sker därefter ytterligare ett antal förändringar i flera steg, då t ex bröstverksamheten flyttar från Näl till Uddevalla sjukhus och ögon- och hudverksamheten koncentreras till Uddevalla sjukhus.



Kontaktperson: Vivian Komstadius, informatör, tfn 0730-60 60 77


Läs meddelandet som PDF