Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2007-09-14 20:30


Beslut väntas av styrelsen i november

Arbetsfördelning mellan sjukhusen utreds


Arbete pågår med att beskriva en framtida arbetsfördelning mellan Uddevalla sjukhus och Näl. I november ska NU-sjukvårdens styrelse ta ställning till förslaget, inklusive risk- och konsekvensbeskrivningar.

I ett styrelsebeslut i våras anges NU-sjukvårdens framtida utveckling i en övergripande handlingsplan. I det stegvisa arbetet mot denna inriktning har ledningen tagit fram en fempunktsplan som beskriver hur arbetet kommer att bedrivas den närmaste tiden. Det första uppdraget i planen är att beskriva hur arbetsfördelningen mellan Uddevalla sjukhus och Näl ska se ut i framtiden. NU-sjukvårdens ledning kommer under två intensiva månader att ta fram ett förslag som även inkluderar risk- och konsekvensbeskrivningar. Förslaget tas upp för beslut på styrelsens sammanträde den 29 november.

Inför beslut planeras en hearing för styrelsen, med verksamhetschefer och ledning, för att denna komplexa fråga ska kunna gås igenom noggrant och samtliga frågor i ämnet besvaras.

I planen ingår också bland annat ett arbete med att skapa bättre former för omhändertagandet för de patienter som idag söker sig till sjukhusens akutmottagningar, liksom införandet av processutveckling som metod för ett systematiskt förbättringsarbete.



Kontaktperson: Britt-Marie Andrén Karlsson, styrelsens ordförande, tfn 0705-61 50 38
Sten Axelsson, sjukhusdirektör, tfn 0705-64 12 99


Läs meddelandet som PDF