Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2010-10-20 09:30


Cancer och människor – genom konstens ögon


Cancer är en folksjukdom som drabbar var tredje svensk någon gång i livet. Med varsam hand har två konstnärer gjort konst av människors bilder av cancer. Deras utställning ”Porträtt –  om cancer och människor” ställs nu ut på Uddevalla sjukhus.

 

I konstverken kombineras vetenskap och medicinsk forskning med mänskliga upplevelser och känslor. Utställningen består av fjorton porträtt som utgår från olika teman som berör cancer. På avstånd syns mänskliga ansikten, men på närmare håll framträder en stor mängd mindre bilder som delar i en större helhet.

Förhoppningen hos de båda konstnärerna, Teresa Holmberg och Jonathan Haner, är att konstverken och de berättelser som ligger som grund kan skapa utrymme för tankar, känslor och samtal som kan komma andra till nytta.

I samband med att utställningen öppnar på Uddevalla sjukhus inbjudes media till en särskild pressvisning. På plats finns då också de båda konstnärerna.


Tid och plats:
Måndagen den 25 oktober kl. 14.
Vi samlas i huvudentrén på Uddevalla sjukhus och tar oss därifrån gemensamt till utställningen som finns i sjukhusets restaurang.
 

Välkomna!

 



Kontaktperson: informatör Bodil Järnerot, mobiltel 0730-22 13 40


Läs meddelandet som PDF