Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2007-04-19 18:40


Enig ledning bakom inriktning


På torsdagskvällens presskonferens beskrev en enig ledning den framtidsbild som nu formar hur NU-sjukvården kommer att se ut.

Bakgrunden till förslaget om inriktning är att NU-sjukvårdens ledning är ense om att man inte kan erbjuda en fortsatt god och tillgänglig vård till invånarna i Fyrbodal, under de förutsättningar som finns idag. 

- Vi måste också utnyttja NU-sjukvårdens fulla potential på ett bättre sätt än idag, säger sjukhusdirektör Sten Axelsson.

I ett första steg ska ”NU-sjukhuset” tydliggöras genom att ledningsorganisationen ses över och förändras.

- Det är nödvändigt att vi bygger en starkare identitet kring NU-sjukhuset och dess utbudspunkter och då måste vi också ha en ledningsorganisation som avspeglar den målsättningen, menar Sten Axelsson.

Med den regionala utvecklingsstrategin som utgångspunkt kommer NU-sjukvårdens verksamheter sedan att analyseras utifrån fyra så kallade ”vårdlogiker”. Det vill säga högspecialiserad vård, specialiserad akutsjukvård, specialiserad planerad vård samt närsjukvård. När den processöversynen är gjord kommer en ”nivåstrukturering” att ske. Det vill säga stegvis förändringar beroende på var de olika typerna av vård ska bedrivas.

Ledningen är också ense om att både Uddevalla sjukhus och Näl kommer att spela en fortsatt viktig roll i framtiden.

- Grunden kommer i framtiden fortfarande vara de befintliga byggnaderna och den  kompetens vi har, säger Sten Axelsson. Det slutliga resultatet kommer att avgöras av det som framkommer i processutvecklingen.

 

 

På NU-sjukvårdens hemsida: www.nusjukvarden.se  under ”aktuellt”, finns några av de rapporter som är av betydelse för inriktningen; kirurgiutredningen, rapporten om Kirurgklinikens NU-samband och medicinutredningen.



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Sten Axelsson, tel: 0705-64 12 99
Sjukhuschef Conny Andersson, tel: 0703-78 72 24 Sjukhuschef Ann-Marie Schaffrath, tel: 0706-66 51 52 Kommunikationsstrateg Vivian Komstadius, tel: 0730-60 60 77


Läs meddelandet som PDF