Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2011-04-01 11:04


Välkommen till pressvisning

Förlossningsavdelningen flyttar in i nyrenoverade lokaler


Förlossningsavdelningen och BB-enheten på NÄL renoveras under 2011 för att bättre möta dagens och morgondagens behov. Efter ombyggnationen kan förlossnings- och BB-vård erbjudas i nya fräscha och moderna lokaler anpassade för verksamheten och utifrån föräldraparens önskemål.

Tidigare i år flyttade den Obstetriska mottagningen in i nya lokaler där all öppenvård inom graviditet, förlossning och BB-vård nu finns samlad. Och under hösten färdigställs också BB-enheten.

Den 6 april är det dags för Förlossningsavdelningen att flytta in i nyrenoverade lokaler. Avdelningen kommer då att ha fler förlossningsrum och samtliga rum kommer att ha egna hygienutrymmen.

Varje dag föds i genomsnitt nio barn på NU-sjukvårdens Förlossningsavdelning. Barnafödandet ökar stadigt för varje år. 2010 föddes 3264 barn på Förlossningsavdelningen att jämföra med antalet födslar 2009 som var 3238. Födslarna är ojämnt fördelade över året. Under sommarmånaderna föds det flest barn och i november-december är det som minst. 2010 föddes 318 barn i maj vilket kan jämföras med endast 213 barn i november. Att antalet barnafödslar är så ojämnt fördelade under året är en stor utmaning för förlossnings- och BB-vården. Att antalet förlossningsrum ökats i och med renoveringen av lokalerna kommer att ge bättre förutsättningar under sommarmånadernas toppar.

Onsdagen den 6/4 mellan kl 13.00-16.00 hälsas pressen välkommen till Förlossningsavdelningen som då visar upp sin verksamhet och de nya lokalerna.

Så hittar du till Förlossningsavdelningen på NÄL: Från huvudentrén tag hiss F till plan 3 och följ sedan östra gatan mot blå markering till förlossningsavdelningen på vänster sida.
På nusjukvarden.se finns karta över NÄL, se Hitta rätt i NU-sjukvården/Förlossningsavdelning



Kontaktperson: Avdelningschef Förlossningsavdelningen, Lilian Olsson Fors, tel 913 02


Läs meddelandet som PDF