Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2013-04-15 13:00


Ann-Sofie Rundberg blir ny stabschef i NU-sjukvården


Ann-Sofie Rundberg, idag kommunchef i Herrljunga, blir ny stabschef i NU-sjukvården. Hon tillträder en ny tjänst på ledningskansliet och kommer att ha en viktig funktion i NU-sjukvårdens arbete med ledning och styrning.

Ann-Sofie Rundberg

En av hennes uppgifter blir att stödja och samordna ärendeberedning och beslutsprocesser i sjukhusledningen, där hon också kommer att ingå. Som stabschef kommer Ann-Sofie Rundberg dessutom att vara chef för en rad funktioner på ledningskansliet som kanslienhet, inklusive bibliotek/e-arkiv och centralreception/information, säkerhet och beredskap samt verksamhetsstöd inklusive kommunikation.

– Jag ser Ann-Sofies erfarenheter och kompetens som en stor tillgång för NU-sjukvården. Med hennes personliga egenskaper och formella bakgrund kommer hon att bli en viktig kugge i det förändringsarbete som vi påbörjat, säger sjukhusdirektör Lars Helldin.
– Jag började mitt chefsliv i Landstinget i Älvsborg i januari 1994, och fick min grundläggande ledarutbildning där. Jag har alltid haft ett öga på regionen, funderat på om det finns något som jag skulle kunna jobba med utifrån min kompetens och erfarenhet. Jag ser fram emot att börja arbeta i NU-sjukvården och hoppas kunna bidra i de utmaningar som NU-sjukvården står inför, säger Ann-Sofie Rundberg.

Ann-Sofie Rundberg är kommunchef i Herrljunga sedan drygt två år tillbaka, där hon även är bosatt. Hon är 51 år och har lång erfarenhet av olika chefsuppdrag, framför allt inom det kommunala området och utbildningssektorn.
Hon kommer att tillträda tjänsten som stabschef i NU-sjukvården senast den 24 juni.

Länk till foto på Ann-Sofie Rundberg (foto: Herrljunga kommun) 



Kontaktperson: Sjukhusdirektör Lars Helldin, söks via växeln 010-435 00 00
Informatör Bodil Järnerot, mobiltfn 0730-22 13 40


Läs meddelandet som PDF