Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2009-06-22 09:44


Hudkliniken samlad i Uddevalla


Den 22 juni samlas NU-sjukvårdens hudklinik på Uddevalla sjukhus. Från att ha varit en hudverksamhet på två ställen blir det nu en samlad klinik. Flytten är en del i NU-sjukvårdens arbete med att koncentrera den planerade vården till Uddevalla, det s k Vård 2010-projektet.
- Nu får vi nya möjligheter att utveckla hudverksamhetens kvalitet och öka tillgängligheten. Vi hoppas att kliniken ska bli ett bra varumärke i framtidens NU-sjukvård, säger Patrick Eriksson, verksamhetschef för hudkliniken.

Hudkliniken ansvarar för patienter med hudsjukdomar, inklusive ljusbehandling och övrig behandlingsverksamhet.  Hit hör också behandlingen av könssjukdomar. Kliniken har ett brett kontaktnät inom primärvård, ungdomsmottagningar och andra typer av förebyggande vård. När verksamheten nu samordnas i Uddevalla planerar hudkliniken samtidigt för en konsultverksamhet på NÄL.

Tills vidare arbetar hudverksamheten i tillfälliga lokaler, samordnade med den hudverksamhet som sedan tidigare finns på Uddevalla sjukhus. Vårvintern 2010 startar ombyggnationen av hudklinikens nya lokaler, där infektionskliniken finns idag, och vid årsskiftet 2010-2011 flyttar hudkliniken in i nyrustade lokaler i Uddevalla sjukhus.

- När den samlade kliniken anpassat sin verksamhet till de nya lokalerna kommer vi att erbjuda invånarna en modern hudverksamhet. Vi får större möjlighet till utveckling och till att vara en del av regionens hudverksamhet, säger Patrick Eriksson.

 

Vård 2010 är ett utvecklingsprojekt för att förbättra NU-sjukvårdens kvalitet och effektivitet. NÄL inriktas mot att ta hand om akutsjukvården och Uddevalla sjukhus mot mer planerad vård. Läs mer: www.nusjukvarden.se/vard2010


 



Kontaktperson: Chefläkare Lars Körner, projektledare Vård 2010, tel 0707-800545
Verksamhetschef Patrick Eriksson, tel 0702-894595


Läs meddelandet som PDF