Pressmeddelande
Från Vårdsamverkan Fyrbodal
2009-12-10 06:00


Pressinbjudan från Vårdsamverkan Fyrbodal

Hur ska vi lösa äldrevården och äldreomsorgen i Fyrbodal och Lilla Edet?


Det är ett faktum att både Sverige och övriga Europa har en snabbt växande äldre befolkning. I Sverige utgör den äldre befolkningen redan närmare 19 % och i Fyrbodal utgör den nästan 22 %. Det innebär även att andelen sjuka och sköra äldre ökar. Samverkan kring vård och omsorg för den sköra/multisjuka äldre är en aktuell fråga och utmaning såväl nationellt som inom Fyrbodal. För att kunna hantera detta bör utvecklingen kring äldrevård och äldreomsorg fokusera på helheten, där den äldres villkor står i fokus. Med andra ord, skapa ”en optimal vårdprocess för den multisjuka äldre”.

Samverkan är ett måste för en god äldrevård och äldreomsorg. Som ett led i Fyrbodals vårdsamverkansarbete att gå från ord till handling bjuder Vårdsamverkan Fyrbodal in till årets närsjukvårdsdag om ”optimal vårdprocess för multisjuka äldre”.

Medverkar gör:
Gunnar Akner, professor i geriatrik vid Örebro Universitet. Han är kliniskt verksam samt författare till artiklar och litteratur som berör viktiga områden bland annat etik, behandling och vårdorganisation.
Jan-Inge Lind, docent Företagsekonomiska institutionen och forskare vid Lunds Universitet. Han har bland annat författat SKL skriften ”Att utveckla närvårdssystem – Vård och omsorg i förändring”
Håkan Andersson, specialist i psykiatri, Broddtorp. En uppskattad talare som alltid har nära till humor och empati i sina föreläsningar.
Moderator för temadagen är Sven Kylén, forsknings- och utvecklingschef, FoU-rådets ordförande Fyrbodal.

Tid: 10 december, 09:00-16:15
Länk till dagens program.
Lokal: Aulan (plan 2) vid Uddevalla sjukhus konferenscentrum

Vårdsamverkan Fyrbodal

Kort om Vårdsamverkan Fyrbodal

Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisation finansierad dels av Västra Götalandsregionen, dels av Fyrbodals kommuner och Lilla Edet. De  övergripande målen för verksamheten är att i samverkan skapa ökad trygghet, tillgänglighet och kontinuitet för vårdtagare samt resurshushållning med bibehållen eller förbättrad vårdkvalité, http//:vsfbd.vgregion.se.



Kontaktperson: Bo Lundgren, socialchef Uddevalla kommun, ordförande ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal, tfn 0522-69 70 20 mobil 070-689 70 20
Maria Bruhn, samordnare, enhetschef, Vårdsamverkan Fyrbodal, tfn 0521-27 63 77, mobil 070-561 59 82


Läs meddelandet som PDF