Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2009-09-22 11:46


NU-sjukvården inför nolltolerans:

Hygiendagar startskottet för en säkrare vård


I höst tar NU-sjukvården krafttag för att komma tillrätta med vårdrelaterade infektioner och multiresistenta bakterier. Från 1 oktober införs nolltolerans, det vill säga att all vårdpersonal från och med detta datum alltid måste följa fastställda kläd- och hygienrutiner enligt författningen SOSFS 2007:19. För att markera startskottet för detta intensifierade arbete och de skärpta kraven arrangerar NU-sjukvården den 23 – 24 september Hygiendagar.

Under Hygiendagarna kommer representanter från Vårdhygien att vara tillgängliga för att prata om vikten av kläd- och hygienrutiner i vården. Information kommer också att ges kring de handlingsprogram som ska hjälpa NU-sjukvården att nå sitt mål att halvera antalet vårdrelaterade infektioner. På plats under denna minimässa, som vänder sig till vårdpersonal och andra intresserade, kommer också externa utställare, till exempel tillverkare av desinfektionsmedel, platsförkläden och handskar samt Tvätteriet i Alingsås att finnas.

Media är välkomna att besöka Hygiendagarna:

Onsdag 23 september: kl 10.00-15.00 utanför Biblioteket på Uddevalla Sjukhus
Torsdag 24 september kl 10.00-15.00 utanför Biblioteket på NÄL.

Om intresse finns, kommer chefläkare Ulf Almqvist att finnas tillgänglig för att svara på frågor om hur NU-sjukvårdens arbete för en säkrare vård ser ut och om hur fastställda kläd- och hygienrutiner som följs av alla kan göra skillnad för att vården ska bli säkrare. Kontakta i så fall Bodil Järnerot för att hitta en lämplig mötestid.



Kontaktperson: Informatör Bodil Järnerot, mobiltel 0730- 22 13 40


Läs meddelandet som PDF