Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2006-05-22 13:00


Inbjudan till

Invigning av Dialysmottagningen i Strömstad


När: 15 juni klockan 10.00-11.00, öppet hus klockan 12.00-15.00

Var: På Strömstads sjukhus, ingång via huvudentrén.

 

Den 15 juni klockan 10.00 blir det officiell invigning av Dialysmottagningen på Strömstads sjukhus. Medverkar gör bland andra Per Olov Blom, ordförande i NU-sjukvårdens styrelse, Conny Andersson, sjukhusdirektör på NÄL, Henrik Mulec, överläkare och docent vid Medicinkliniken på NÄL och Elisabeth Fransson, vårdenhetschef på dialysavdelning 41 på NÄL. I samband med invigningen visar vi lokalerna och, tillsammans med en patient, den utrustning som används. Det kommer också att finnas möjlighet att prata med personalen. Vi bjuder på förfriskningar och tilltugg.

 

  Bakgrund

Beslutet att öppna en dialysmottagning på Strömstads sjukhus med fyra platser, togs av NU-sjukvårdens styrelse under hösten 2005. Förslaget lades fram efter att man sett vilka fördelar det skulle innebära för dialyspatienter i norra Bohuslän att ha närmare till sin behandling. Patienter som tidigare har rest tre dagar i veckan för att få behandling på NÄL slipper nu de långa resorna. Förutom närheten till dialys för patienterna i norra Bohuslän, medför detta också att mer utrymme frigörs på NÄL för det ökade behov av dialyser som finns  i området. Man ser också en möjlighet att så småningom ha gästdialys i Strömstad. Dialysmottagningens fyra platser kan idag ta emot åtta patienter per dag för behandling.

 

 



Kontaktperson: Elisabeth Fransson, vårdenhetschef på Medicinkliniken, NÄL. Tel: 0520 - 913 11, E-post: elisabeth.fransson@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF