Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2014-05-22 12:00


Inbjudan till invigning av radiologins nya och renoverade lokaler på NÄL

Invigning av radiologins nya och renoverade lokaler 2014-05-27


Den 27 maj 2014 kl 11:30- 12:00 inbjuds pressens representanter till invigningen av den del av ombyggnaderna av akutverksamheten på Näl som omfattar radiologin/röntgen. Radiologins ombyggnader är nu klara och bland annat handlar det om förbindelsegången med tillhörande utrustningar mellan akutmottagningen och radiologin som byggts för ett smidigare flöde mellan akuten och radiologin, samt för att skapa en mer samlad radiologisk verksamhet under jourtid. Även andra delar inom radiologin som byggts om kommer att visas och innefattar
• Ny CT
• Nytt skelettlabb
• Nytt Akutultraljud
• Nya Ultraljudslokaler

Om- och tillbyggnationen som skett av radiologins lokaler innebär ett närmare samarbete med akutmottagningen, vilket är en av många vinster. Den samlade akutverksamheten på NÄL blir en stor mottagning och ställer höga krav på goda patient- och personalflöden inom hela enheten.

Den tillbyggda förbindelsegången mellan radiologin och akutmottagningen ger bland annat ett smidigare diagnostikflöde av bland annat akuta traumafall. För personalen på radiologin innebär de ombyggda och nya lokalerna en bättre arbetsmiljö, då de under jourtid kan samla sin verksamhet i en avgränsad del.



Kontaktperson: Jenny Sjöholm, Kommunikatör


Läs meddelandet som PDF