Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2007-05-18 10:30


Invigning av ny CT på Radiologen vid Uddevalla sjukhus

NU-sjukvården i frontlinjen med ny teknik


Tisdag 22 maj, kl 14.00 invigs NU-sjukvårdens senaste investering, en datortomograf  (CT), på Radiologen vid Uddevalla sjukhus. Massmedias representanter är välkomna att närvara vid invigningen, då sjukhuschef Ann-Marie Schaffrath klipper bandet.

Den nya CT:n, en Siemens Dual Source, innebär den andra installationen i landet och en av de första i världen. Den nya tekniken erbjuder flera nya möjligheter inom diagnostiken. Ett exempel är den hjärtdiagnostik som sker med hjälp av den nya CT:n i Uddevalla, där NU-sjukvården uppmärksammas på nationell nivå och ligger i den internationella frontlinjen. Den nya CT-tekniken erbjuder också ny metod för undersökningar av tjocktarmen. Dessa har tidigare inom NU-sjukvårdens område i huvudsak utförts i Lysekil, men erbjuds nu också vid Uddevalla sjukhus. 

Datortomografen används för avancerad bildundersökning och bygger på roterande röntgenrör och detektor. I varje rotation samlar den in information som tillsammans med avancerade beräkningar används för att skapa två- och tredimensionella bilder.



Kontaktperson: Patric Eriksson, verksamhetschef Radiologen Uddevalla sjukhus, tfn 0702-89 45 95


Läs meddelandet som PDF