Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2006-05-17 17:00


NU-styrelsen 060517


Ekonomirapport för april

Verksamheten i NU-sjukvården har under perioden bland annat präglats av arbete med vårdgarantin, att öka samarbetet kring närsjukvård och med att förbereda inför starten av 24-timmarsvård på Uddevalla sjukhus.

Produktionen är fortfarande på en hög nivå och överstiger den budgeterade nivån. NU-sjukvården kommer att ta över ansvaret för att vårdgarantin följs inom ortopedi, urologi, allmän kirurgi samt hud, efter besked om en kommande tilläggsbeställning på 35,5 mkr för dessa områden. Resultatet för månaden är -3 mkr. Detta beror till stor del på den höga produktionen samt att intäkterna för vård av asylsökande har blivit lägre än väntat. Prognosen för helåret är fortfarande satt till 0 kr.

 

Förlängt avtal med Hälsan- och arbetslivet

Styrelsen beslutade att förlänga avtalet med Hälsan och arbetslivet fram till och med

31 december 2007. I samband med beslutet, fick styrelsen en rapport om hur arbetet med hälsa och sjukfrånvaro pågår i NU-sjukvården. Sjukfrånvaron fortsätter att sjunka bland anställda och jämfört med samma tid förra året har sjukfrånvaron minskat med 0,8 dagar per anställd och år.

 

En patient - en journal      

Styrelsen fick information om det pågående arbetet med att kunna samla en patients väg genom vården i en enda journal. Projektet påbörjades utifrån ett styrelsebeslut i oktober 2005 och kommer att vara färdigt i slutet av september. Arbetet hittills har bland annat inneburit att klinikerna kommit fram till vilka gemensam begrepp som ska användas i journalen.

 

 

 



Kontaktperson: Per Olov Blom, ordförande styrelsen för NU-sjukvården, tfn 0708-94 68 91
Sten Axelsson, Sjukhusdirektör, tfn 0705 – 64 12 99 För information om beslut, reservationer etc, kontakta styrelsens informatör Johanna Wiechel, tfn: 0705-080539


Läs meddelandet som PDF