Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2013-11-18 22:00


Ny tillfällig entré för akutmottagningen NÄL


På fredag den 22 november flyttas den befintliga entrén för akutmottagningen på NÄL.
Den nya entrén ligger strax till vänster om den gamla, och man når den genom en inbyggd gångväg.

Ingången till den nya entrén kommer att skyltas med två ljusskyltar som syns väl för den som kommer och ska besöka akutmottagningen.
Eftersom vägen till entrédörren går genom en inbyggd gång, kommer det även att skyltas i denna, med pilar hela vägen, fram till dörren. Allt för att patienterna lätt och säkert ska komma fram till vården.

Även parkeringen till akutmottagningen är flyttad till en plats lite längre bort på området. Även denna väg kommer att skyltas med pilar och information om var parkering ska ske för den som ska besöka akutmottagningen.

Anledningen till flytten av entrén och parkeringen är att byggetappen för att bygga om- och till själva akutmottagningen på NÄL nu drar i gång.

— Den om- och tillbyggda akutmottagningen kommer att bli betydligt större än idag, vilket innebär att vi kommer att komma till rätta med nuvarande lokalproblematik, säger  Ulf-Peter Lundberg, verksamhetschef Akutkliniken.  

 

— Med den nya akutmottagningen kommer vi  även att bättre kunna möta det ökade patientflödet till akutkliniken, menar Ulf-Peter Lundberg.

Ombyggnationen beräknas vara färdig i november 2014.

ny entre näl



Kontaktperson: Nu sjukvårdens presstjänst 010-435 65 01
Ulf-Peter Lundberg Verksamhetschef akutkliniken 010-435 0902


Läs meddelandet som PDF