Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2009-04-23 17:59


Från NU-sjukvårdens styrelsesammanträde 2009-04-23

Nya åtgärder planeras för akutflödet


Vid dagens sammanträde fick NU-sjukvårdens styrelse en redogörelse för vilka nya åtgärder som planeras för att komma tillrätta med akutflödet. Styrelsen kunde också konstatera att NU-sjukvården ökar sin produktion både i sluten- och öppen vård och visar toppnoteringar för hur bra man klarar vårdgarantin. Läget för ekonomin är dock fortfarande bekymmersamt.


Åtgärder gällande akutflödet
Styrelsen fick vid dagens möte en genomgång av de åtgärder som satts in för att komma tillrätta med det hårda trycket på akutmottagningen. Styrelsen tog emot den redogörelse man fick från verksamhetsansvariga med stort intresse och stort allvar och påtalade vikten av att NU-sjukvården jobbar vidare både med de förbättringsåtgärder som redan satts in och de nya åtgärder som kommer att sättas in. De nya åtgärderna som planeras är exempelvis extra läkarresurser till observationsenheten, ökat administrativt stöd till läkarna för att frigöra mer patienttid och att ett förändrat triage införs i maj.

Med anledning av det stora intresset från media kommer NU-sjukvården mer exakt att redogöra för de olika åtgärderna på ett presseminarium tisdagen den 28 april.


Toppnoteringar för vårdgarantin
När det gäller vårdgarantin visar siffrorna på toppnoteringar för NU-sjukvården. Måluppfyllelsegraden för mottagningar var under mars månad 91 procent och för behandlingar 85 procent. Styrelsen kunde nöjt konstatera att de insatser som sattes in under 2008 givit resultat och att tendensen för 2009 också fortsättningsvis ser bra ut. 
Läget för ekonomin ser däremot inte lika positivt ut. Det ekonomiska resultatet i mars visar på ett negativt resultat på 34,3 mkr. En förklaring är att de kraftfulla sparåtgärder som NU-sjukvården satt in ännu inte hunnit få effekt.


 



Kontaktperson: Britt-Marie Andrén Karlsson, styrelsens ordförande, tfn 0705-61 50 38, Peter Spjuth, vice ordförande tfn 070-150 79 29, Sten Axelsson, sjukhusdirektör, tfn 0705 64 12 99, informatör Bodil Järnerot, 0730- 22 13 40.


Läs meddelandet som PDF