Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2007-03-23 15:28


Från sammanträde med NU-sjukvårdens styrelse 2007-03-23

Ökade möjligheter till operationer på Uddevalla sjukhus


Fler operationssalar som kan användas för knä- och höftplastikoperationer, det är vinsten med den investering på operationsavdelningen vid Uddevalla sjukhus, som styrelsen beslutade om idag.

Sammanlagt omfattar beslutet en satsning på 15,7 miljoner kronor på ombyggnad och upprustning, varav 3,7 miljoner kronor är beslutade sedan tidigare. Idag finns endast två operationssalar med ventilation och utrustning anpassade för att kunna utföra höft- och knäplastikoperationer, vilket inte är tillräckligt för att klara den mängd operationer som krävs för vårdgarantin och vårdöverenskommelsen. Ombyggnaden innebär att två operationssalar byggs samman för att ge den större yta som behövs för att kunna genomföra dessa operationer. Samtidigt installeras ny ventilation och annan utrustning köps in för att öka flexibiliteten och därmed kunna operera fler patienter dagtid.

Ekonomisk rapport till februari
NU-sjukvården ger en stor mängd vård och intäkterna överstiger därför budgeten med tre miljoner kronor. Trots hög produktion kvarstår köer inom vissa områden. För mottagningsbesök gäller detta framförallt ortopedi och kirurgi. För att minska kön till ortopediska operationer har ett antal ortopedipatienter remitterats till annan vårdgivare. En omfattande kirurgisk mottagningsverksamhet under hösten har resulterat i ökade köer för vissa kirurgiska behandlingar. Personalkostnaderna ligger sex miljoner kronor över budget, vilket delvis beror på en ofinansierad del av höjningen av de sociala avgifterna och delvis på att den minskning av personalvolymen som krävs för att klara budgeten inte genomförts. Styrelsen betonade vid sammanträdet, vikten av att verksamheten håller budget.


 



Kontaktperson: Britt-Marie Andrén Karlsson, ordförande, tfn 070-561 50 38
Peter Spjuth, vice ordförande, tfn 070-150 79 29 Sten Axelsson, sjukhusdirektör, tfn 070-564 12 99 Vivian Komstadius, informatör, tfn 0730-60 60 77


Läs meddelandet som PDF