Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2011-12-09 14:00


Styrelsen för NU-sjukvården, hälso- och sjukvårdsnämnderna i norra Bohuslän, Dalsland och Trestad:

Presskonferens med anledning av vårdöverenskommelse 2012


Media hälsas välkomna till presskonferens fredagen den 16 december kl 16.00 med anledning av vårdöverenskommelse 2012 mellan hälso- och sjukvårdsnämnderna i norra Bohuslän, Dalsland respektive Trestad och NU-sjukvården.

Kort om vårdöverenskommelsen

I vårdöverenskommelsen anges bland annat vilken vård som skall bedrivas, volymer och den ersättning som NU-sjukvården får från nämnderna för att bedriva den överenskomna vården. Överenskommelsen följer de anvisningar som regionstyrelsen gett i så kallade planeringsdirektiv, där stort fokus sätts på kostnadskontroll och effektiviseringar hos sjukhusen för att skapa en hållbar ekonomisk utveckling.

Överenskommelsen lägger grunden för en sjukvård som kan verka i ett längre perspektiv med nya förutsättningar och innebär bland annat en satsning på förstärkt närsjukvård. Denna satsning och andra satsningar ställer dock krav på helhetslösningar och effektiviseringar inom alla delar av sjukvården, där en förändring av utbudsstrukturen bedöms nödvändig. Denna förändring kommer att beröra samtliga sjukhus inom NU-sjukvården och omfatta både akut och planerad vård.

Under presskonferensen kommer såväl innehållet som innebörden av vårdöverenskommelsen att presenteras närmare. Även konsekvenserna för NU-sjukvården redovisas. Media ges tillfälle att ställa frågor under presskonferensen.

Medverkar gör:

Per-Arne Brink (S), ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnd norra Bohuslän
Ewa Arvidsson (S), ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnd Dalsland
Nicklas Attefjord (MP), ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnd Trestad
Carina Åström (S), ordförande Styrelsen för NU-sjukvården
Lars Helldin, sjukhusdirektör NU-sjukvården
Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef, Hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli, Uddevalla

Datum och plats:

Fredag 16 december kl. 16.00 – 17.00
Bohusgården Hotell & konferens, Uddevalla, lokal "Oslo"

Läs underlaget för beslut – Avtal om länssjukvård mellan Hälso- och sjukvårdsnämnderna i Västra Götalandsregionen och styrelsen för NU-sjukvården 2012 



Kontaktperson: Håkan Sundberg, hälso- och sjukvårdschef, 0703-407 545
Lars Helldin, sjukhusdirektör, 0733-767 240


Läs meddelandet som PDF