Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2006-06-16 08:00


NU-styrelsens möte den 21 juni

Pressträff angående Vård 2010


Välkommen till pressträff med NU-sjukvårdens sjukhusdirektör Sten Axelsson i samband med NU-styrelsens styrelsemöte den onsdagen 21 juni. Pressträffen hålles med anledning av den arbetsinriktning som beskrivs i ”vård 2010”

 

När: 21 juni i samband med NU-styrelsens möte klockan 16.30

Var: Lokal Cellon i Utvecklingscentrum, NÄL.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Arbetsinriktning: Vård 2010

Vård 2010 är namnet på en arbetsinriktning som ska skapa en till alla delar väl fungerande NU-sjukvård år 2010. Huvudingredienserna i arbetet kommer att bestå i att öka samarbetet över professions- och kommungränserna, kvalitetssäkra den vård som bedrivs samt skapa ännu bättre förutsättningar för att hela tiden utveckla verksamheten. Det huvudsakliga syftet är att förenkla patientens väg genom vården.

Sedan Sten Axelsson tillträdde som sjukhusdirektör i november förra året har bland annat en ledningsgrupp byggts upp. I ledningsgruppen har man nu tagit fram en inriktning för det framtida arbetet med vård- och utvecklingsfrågor i NU-sjukvården fram till år 2010. Parallellt med detta har också en omfattande utredning kring administrationen i NU-sjukvården startats. Ambitionerna i Vård 2010 är höga. Förutsättningarna för arbetsinriktningen är att det man gör alltid ska möta de behov patienterna har. Framförallt innebär det en effektiv sjukvård av högsta möjliga kvalitet.

Anledningen till att man behöver ta nya grepp kring sättet att arbeta i NU-sjukvården, är de utmaningar som sjukvården står inför idag. Vi måste klara vårdgarantin, sänka kostnaderna och samtidigt ta del av och driva en allt mer avancerad medicinsk utveckling. Detta kräver ett konsekvent och strukturerat arbetssätt som genomsyrar hela organisationen och dess olika processer. Det fortsatta arbetet ska drivas med ett brett engagemang bland medarbetarna i NU-sjukvården. En mycket viktig del i arbetet kommer att handla om att öka samarbetet med kommuner och primärvård. På så vis kan vi tillsammans göra närsjukvården till det nav den ska vara i vårdkedjan som patienterna kommer i kontakt med. Inriktningen i Vård 2010 kommer att bli en ram för det arbetssätt som NU-sjukvården kommer att anamma under de närmast kommande åren.

 



Kontaktperson: Sten Axelsson, Sjukhusdirektör, NU-sjukvården, tel: tfn 0705 – 64 12 99


Läs meddelandet som PDF