Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2008-04-29 16:00


Från styrelsen för NU-sjukvården

Psykiatri och delårsrapport


Styrelsen för NU-sjukvården beviljar 85 mkr plus index ur sin grundinvesteringsram för att täcka investeringskostnaden för psykosrehabilitering och kvalificerad psykiatrisk rehabilitering vid Brinkåsen. Det innebär att den nya anläggningen för rättspsykiatrisk vård nu är byggklar och kan bli verklighet år 2011.

Såvida inte Hälso- och sjukvårdsnämnderna utökar nuvarande beställning av slutenvårdsplatser för patienter med personlighetsstörningar, kommer verksamheten vid Heljerödshemmet att avslutas den 30 juni 2009. Den vård som bedrivits där övergår då istället i öppna vårdformer. Heljerödshemmet har idag 12 slutenvårdsplatser och vårdar idag personer med personlighetsstörningar. De öppna vårdformerna kommer nu att utvecklas för att möta behoven framöver, bland annat genom att den Dialektiska beteendeterapiverksamheten byggs ut och akut- och dagsjukvården förändras. Styrelsen betonar vikten av att patienterna ska få fortsatt god vård i nya former.

- Vi kommer att följa omhändertagandet i öppenvården framöver, säger styrelsens ordförande Britt-Marie Andrén Karlsson.

Resultatet för mars är –57 mkr. Styrelsen markerar att det är viktigt att verksamheten klarar ett 0-resultat. NU-sjukvården klarar i huvudsak vårdgarantin, utom för specialiteterna ortopedi, ögon och ÖNH. Sjukfrånvaron bland personalen fortsätter att minska och är lägre än för samma period föregående år.



Kontaktperson: Britt-Marie Andrén Karlsson, styrelsens ordförande, tfn 0705 - 61 50 38
Peter Spjuth, styrelsens vice ordförande, tfn 0701 - 50 79 29 Sten Axelsson, Sjukhusdirektör, tfn 0705 - 64 12 99 Johanna Wiechel, informatör, tfn 0705 - 08 05 39


Läs meddelandet som PDF