Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2009-02-05 13:30


Planerade operationer ställs in

Stort utbrott av vinterkräksjuka i NU-sjukvården


Vinterkräksjukan har skapat akut läge i vårdplatssituationen inom NU-sjukvården.
Fem vårdavdelningar är just nu stängda för nya patienter på grund av vinterkräksjuka och enstaka fall finns på ytterligare avdelningar. Vårdplatssituationen är därför mycket ansträngd. Chefläkare Ulf Almqvist har tillsammans med berörda verksamhetschefer fattat beslut om att minska den planerade vården för att ge plats åt akut sjuka patienter.

Därmed kommer NU-sjukvården att tvingas skjuta upp operationer för patienter som har blivit inbokade för operation den närmaste tiden.
- Det är naturligtvis beklagligt för de patienter som får vänta längre för att få sin vård, men vi måste prioritera att kunna ta hand om de akut sjuka patienterna på ett säkert sätt, menar chefläkare Ulf Almqvist.

De patienter vars operationer ställs in kommer att kontaktas personligen. Observera att patienter som har en bokad tid på sjukhuset, och inte blivit kontaktad om återbud, ska komma till sjukhuset som planerat.

För att undvika ytterligare smittspridning ber Ulf Almqvist att anhöriga, när så är möjligt, undviker att besöka patienter som är inneliggande på sjukhuset.


 



Kontaktperson: Ulf Almqvist, chefläkare, tfn 0520-912 59
Vivian Komstadius, informatör, tfn 0730-60 60 77


Läs meddelandet som PDF