Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2007-10-03 10:30


Tillfälligt förändrade rutiner på Medicinkliniken


Med anledning av bemanningsproblematik inom medicinverksamheten i NU-sjukvården, har chefläkarna beslutat om tillfälligt förändrade rutiner för att upprätthålla den medicinska säkerheten.

Hasse Johansson, verksamhetschef på Medicinkliniken på Uddevalla sjukhus, har uppmärksammat chefläkarna på den läkarbrist som råder på kliniken.  Med hänvisning till patientsäkerheten har därför NU-sjukvårdens chefläkare beslutat att följande skall gälla med omedelbar verkan:

  • Medicinverksamheternas operativa samverkan i det dagliga beläggningsarbetet intensifieras. Detta sker genom att den organiserade vårdplatssamordningen vid sjukhusen utsträcks att dagligen omfatta samtliga vårdplatser inom medicin Näl och US samt geriatrik US.  Målet för planeringen är att garantera patientsäkerheten genom att beläggningen anpassas till aktuell läkartillgång vid enheterna. I första hand skall utlokalisering av medicinpatienter vid US upphöra men även andra vårdplatsbegräsningar kan komma ifråga.
  • Så länge risksituationen kvarstår begränsa akutintagningen av medicinpatienter vid US under tiden från kl 21 till kl 07. Detta sker genom att ambulanser med medicinpatienter under denna tid styrs till Näl samt att övriga medicinpatienter, vars medicinska tillstånd tillåter det, hänvisas till Näl.

Sjukhuschef och sjukhusdirektör är informerade om ovanstående lösning. Genomförandet av beslutet skall ske i nära samverkan mellan berörda verksamheter och chefläkarna.

 

 

 



Kontaktperson: Jan Carlström, chefläkare, tfn: 0709694388


Läs meddelandet som PDF