Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2014-03-05 15:30


Ny områdeschef i NU-sjukvården

Ulrika Tägnfors ny chef för opererande specialiteter


Den 1 april tillträder Ulrika Tägnfors som ny områdeschef för opererande specialiteter i NU-sjukvården. Ulrika Tägnfors kommer närmast från arbetet som verksamhetschef på Södra Älvsborgs sjukhus där hon ansvarat för medicin- och onkologkliniken.

Ulrika Tägnfors är 45 år, bosatt i Bollebygd och har sin bakgrund inom psykiatrin där hon är överläkare. Nu får hon ansvar för område opererande specialiteter som innefattar verksamheterna ortopedi, ögonsjukvård, kirurgi, anestesi/operation/intensivvård samt öron-, näs- och halssjukvård. Området opererande specialiteter omfattar ca 1400 medarbetare och omsätter ca en miljard kronor.

– Vi har haft flera riktigt bra kandidater till tjänsten i den här processen, det känns därför extra roligt att kunna välkomna Ulrika Tägnfors till NU-sjukvården, kommenterar tf sjukhusdirektör Eva Arrdal tillsättningen.

– Ulrika kommer att kunna bidra på ett mycket bra sätt i det sjukhusgemensamma arbetet. Jag ser också att hon, tillsammans med medarbetarna, har goda förutsättningar att fortsätta utveckla den stora och komplexa vårdverksamhet som ryms inom opererande specialiteter, fortsätter Eva Arrdal.

 

 Foto av Ulrika Tägnborg, taget av Pernilla Lundgren, Södra Älvsborgs sjukhus



Kontaktperson: Eva Arrdal, tf sjukhusdirektör, tfn 070-562 98 50


Läs meddelandet som PDF