Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2009-08-31 13:30


Utökad service i nya Centralreceptionen


Idag, måndagen den 31 augusti 2009, inviger sjukhuschef Ann-Marie Schaffrath NU-sjukvårdens nya Centralreception på Uddevalla sjukhus. Den ligger centralt i sjukhuset, enkel att hitta för alla som kommer in genom entrédörrarna.

Centralreceptionen kommer att ha hand om allt det som en gemensam reception sköter: hjälp att hitta rätt inom sjukhuset, patientavgifter, sjuk- och färdtjänstresor, patientbrickor och försäljning av Västtrafiks busskort. I början är det patienter som ska till Bröstcentrum, hudmottagningen, kirurgkliniken inklusive urologmottagningen, smärtenheten, tryckkammarenheten, ögonkliniken samt öron-, näsa och halsmottagningen som betalar sina patientavgifter i Centralreceptionen. Man räknar med ca 2 500 patientbesök per vecka. Successivt kommer andra kliniker och mottagningar att ansluta sig till Centralreceptionen och fördubbla antalet patientbesök, än är det inte helt klart vilka kliniker som kommer att ansluta sig och när, men information om var man ska betala sin patientavgift står alltid på kallelsen. Helena Carlberg, chef för Centralreceptionen, är inte orolig över den stora genomströmningen av patienter.

- Jag tror att vi kommer att klara det stora patientflödet. Vi har nya funktionella lokaler och ett fungerande IT-stöd, som successivt utvecklas. Resurser har omfördelats så att Centralreceptionen nu renodlar receptionsarbetet medan kliniker och mottagningar kan koncentrera sig på själva vården.

Den nya Centralreceptionen, inklusive väntrum med utsmyckningen Korallrevet av Tina Frausin, har kostat ca 8 miljoner varav 7 miljoner är kostnader för själva ombyggnaden och 1 miljon för utrustning. Tio receptionister har möjlighet att ta emot besökare samtidigt, och Centralreceptionen är öppen vardagar mellan 06.45 och 17.00. På fredag stänger den en timme tidigare.
- Vi uppmanar patienterna att komma femton minuter före den tid som står på kallelsen, säger Helena Carlberg. Då får de tid att betala i Centralreceptionen och därefter hitta fram till sin mottagning. Vi hoppas kunna erbjuda den hjälp och service som våra besökare efterfrågar!

 



Kontaktperson: Helena Carlberg, chef Centralreceptionen, tel 073-0296463
Birna Höjgaard, projektledare för Centralreceptionen, tel 0702-189794 informatör Ingegerd Hedén, 070-2551211.


Läs meddelandet som PDF