Pressmeddelande
Från NU-sjukvården
2010-12-15 15:30


Från styrelsens sammanträde 2010-12-15

Förbättrad prognos och fler patienter inom vårdgarantins gränser


Den ekonomiska prognosen för NU-sjukvården har förbättrats med 5 miljoner under november månad. Antalet patienter som tas omhand inom vårdgarantins gränser har ökat markant vilket tyder på en positiv utveckling för NU-sjukvården.

Månadsrapporten för november visar en positiv trend och bättre prognos

Måluppfyllelsegraden för vårdgarantin när det gäller mottagningsverksamheten är nu 86 % och aldrig någonsin tidigare har NU-sjukvården uppvisat så många så kallade ”nollrader” när det gäller väntetider. Det innebär att fler patienter nu kan tas omhand inom vårdgarantins gränser. För behandlingar är siffran 91 %.
 
Den ekonomiska prognosen för 2010 har förbättrats med 5 miljoner jämfört med tidigare månad och underskottet för 2010 beräknas därmed till 37 miljoner kronor.

Vårdöverenskommelsen 2011

Med anledning av att någon överenskommelse för 2011 inte kunnat nås, anmäler styrelsen detta förhållande till regionstyrelsen. Den avgörande frågan är finansieringen, där 40 miljoner kronor skiljer parterna åt.

Framgångsrikt förbättringsarbetet på akuten

Områdeschefen för Akutverksamheten Hans Svensson presenterade det pågående förbättringsarbetet på akutmottagningen NÄL. Medarbetare och chefer har tillsammans arbetet fram ett 12-punktsprogram där de identifierat de viktigaste förbättringsområdena. Teambaserat arbetssätt där teamen bemannas utifrån inflödet av patienter och anpassning av läkarschema för medicinläkarna är två exempel på vad arbetet resulterat i så här långt.

Parkeringsutbyggnad på Uddevalla sjukhus

Den besvärliga parkeringssituationen vid Uddevalla sjukhus har under flera år varit föremål för diskussioner. För att råda bot på den ansträngda parkeringssituationen för patienter och personal krävs utbyggnad av parkeringsplatser. Parkeringsplatserna på patientparkeringarna i anslutning till huvudentrén behöver dessutom breddas eftersom de är för smala. Detta medför behov av nya platser för att täcka upp för bortfallet. Styrelsen beslöt att Västfastigheter får i uppdrag att utreda markköp i anslutning till Uddevalla sjukhus. Västfastigheter får, efter markinköp, även i uppdrag att lämna förslag till successiv utbyggnad av markparkering på Uddevalla sjukhus.

Ambulansentreprenad i Strömstad

SEMA Ambulans AB har inkommit med förfrågan till NU-sjukvården om att NU-sjukvården övertar entreprenaden i Strömstad. Eftersom NU-sjukvården anser det viktigt att hålla igång ambulansverksamheten i Strömstad förordade styrelsen att inriktningen bör vara att verksamheten tas över i NU-sjukvårdens regi.

Ann-Marie Schaffrath blir ny sjukvårdsdirektör i Jönköping

Styrelsen gratulerade Ann-Marie Schaffrath till hennes nya tjänst som sjukvårdsdirektör i Jönköpings sjukvårdsområde. Styrelsens ordförande framhöll Ann-Maries bidrag till NU-sjukvårdens utveckling och önskade henne lycka till i det nya arbetet. Ann-Marie Schaffrath tillträder sin nya tjänst den 1 mars 2011.

Avtackning av styrelsens ledamöter

Styrelsen ordförande Britt-Marie André Karlsson tackade övriga styrelseledamöter, fackliga företrädare och sjukhusledning för ett gott samarbete under de senaste fyra åren och önskade den nya styrelsen lycka till i det fortsatta arbetet.

För mer information:

Britt-Marie Andrén Karlsson, ordförande, tfn 0705-61 50 38
Peter Spjuth, vice ordförande, tfn 0701-50 79 29
Sten Axelsson, sjukhusdirektör, tfn 0705-64 12 59
Ann-Marie Schaffrath, s t sjukhusdirektör, tfn 0706-66 51 52  
Hans Svensson, Områdeschef Akutverksamheten, 0768- 42 99 40



Kontaktperson: Maria Arup, styrelsens informatör, tfn 0761-13 22 77


Läs meddelandet som PDF