Pressmeddelande
Från Naturbrukskansliet
2008-05-06 08:00


Naturbruksgymnasierna i Västra Götaland erbjuder branschcertifikat till alla elever


Från och med vårterminen 2008 kommer alla elever på naturbruksgymnasierna i Västra Götaland att kostnadsfritt få chansen att certifiera sina kunskaper utifrån arbetslivets krav.

Den kommande gymnasiereformen lyfter fram arbetslivets medverkan i de olika yrkesutbildningarna. Redan nu har gymnasiestyrelsen i Västra Götalandsregionen tagit beslut om att alla elever på regionens sju naturbruksgymnasier kostnadsfritt ska få sina kunskaper bedömda av arbetslivet.

Certifikaten ”Zoorf”, Hästskötarexamen, Grönt kort samt Motorsågskörkort A+B är alla certifikat som utfärdas av arbetslivet och eleverna kommer att få möjlighet att avlägga praktiska och teoretiska prov för att erhålla dessa. Skolorna betalar alla kostnader för proverna.

Dessa certifikat visar att man har de kunskaper som efterfrågas av arbetslivet och de garanterar en nivå på elevernas kunskaper och färdigheter. Ett godkänt certifikat visar på en stor anställningsbarhet.

Zoorf-diplom

Diplomering enligt Zoobranschens riksförbund (Zoorf). För mera information gå in på http://www.zoorf.org/

Hästskötarexamen

Hästskötarexamen utfärdas av Svenska Ridsportförbundet. För mera information gå in på http://www2.ridsport.se

Grönt kort

Grönt kort utfärdas av Naturbrukets Yrkesnämnd (NYN). För mera information gå in på http://www.nyn.se/

Motorsågskörkort A+B

Motorsågskörkort utfärdas av organisationen ”Säker skog”. För mera information gå in på http://www.sakerskog.se/



Kontaktperson: Förvaltningschef Naturbruksförvaltningen Västa Götalandsregionen, Irene Löfving, 0500-49 57 03, eller kanslichef Naturbrukets Yrkesnämnd, Michael Insulander, 08-787 54 09.


Läs meddelandet som PDF