Pressmeddelande
Från Naturbrukskansliet
2006-06-14 12:00


Västra Götalandsregioen investerar i anläggningar för djurvård på Naturbruksgymnasierna Strömma i Sätila och Sötåsen i Töreboda

Pressmeddelande från gymnasienämnden


Genom beslut av gymnasienämnden i Västra Götalandsregionen kommer de lokalmässiga resurserna för djurvård att förbättras på de båda naturbruksgymnasierna Strömma och Sötåsen.

 

Naturbruksgymnasiet Strömma

Det befintliga smådjursstallet kommer att bibehållas och kompletteras med ett nytt smådjursstall centralt placerat på skolområdet. Investeringskostnaden för nybyggnationen beräknas till knappt 6 miljoner kronor. Den beräknade driftskostnadsökningen om c:a 480 000 kronor finansieras till största delen genom minskade uppvärmningskostnader som blir resultatet av gymnasienämndens beslut i april att investera i en ny värmeanläggning på skolan.

Genom detta beslut kan det ökande elevintresset för skolans djurvårdsinriktning bättre tillgodoses: det ger möjlighet att erbjuda eleverna ett bredare kursutbud och ger såväl elever som personal en bättre arbetsmiljö. Självklart kommer även miljön för skolans smådjur att förbättras och dessutom möjliggör investeringen att skolan kan utöka antalet djurslag.

Byggstart planeras till januari 2007 och byggnaderna beräknas kunna tas i bruk i augusti 2007.

 

Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Nuvarande smådjurshus utökas med en tillbyggnad och smärre ombyggnadsåtgärder kommer att vidtas i befintlig byggnad. Den tillkommande ytan omfattar 222 m2 . Investeringskostnaden

uppgår totalt till 4,8 miljoner kronor varav 200 000 kronor avser åtgärder i befintlig byggnad. De ökade driftskostnaderna med c:a 400 000 kronor per år finansieras genom omfördelning i skolans budget.

Av skolans två inriktningar, djurvård och jordbruk, har djurvårdsinriktningen under flera år valts av allt fler elever. Genom gymnasienämndens beslut kommer förutsättningarna för såväl djur, elever som personal att förbättras.

Tidplanerna är desamma som för Naturbruksgymnasiet Strömma

 



Kontaktperson: Ann-Christine Simonsson 0321-60152, 0703-166009


Läs meddelandet som PDF