Pressmeddelande
Från Naturbrukskansliet
2012-11-26 08:50


Naturbruksgymnasierna Strömma och Sötåsen pristagare för hög andel ekologisk mat


Naturbruksgymnasierna i Västra Götalandsregionen ligger i topp när det gäller ekologiska livsmedel. Elisabeth Stockman och Christina Urbanke från naturbruksgymnasierna Strömma i Sätila och Sötåsen i Töreboda representerade därför Västra Götalandsregionen på EkomatCentrums nationella premiering i november.

Västra Götalandsregionen är en av vinnarna i årets Ekomatsliga. Totalt passerade 33 kommuner och landsting i Sverige 25 % ekologiska livsmedel under 2011 och samtliga premierades av EkomatCentrum.

Aktivt miljöarbete på naturbruksgymnasiet

På alla Västra Götalandsregionens naturbruksgymnasier är miljö och hållbar utveckling en viktig framtidsfråga. Alla elever utbildas och engageras i miljöfrågor och skolorna arbetar för att hitta nya lösningar för att minska energiförbrukningen och på sikt kunna driva jordbruket fossilbränslefritt.

På Västra Götalandsregionens naturbruksgymnasier bor många elever på internat och äter både frukost, lunch och middag i skolans matsal. Medarbetare i köken arbetar ständigt för att öka andelen ekologiska livsmedel, vilket är ett led i premieringen.

- Jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet, säger Elisabeth Stockman på naturbruksgymnasiet Sötåsen och kollegan Christina Urbanke på naturbruksgymnasiet Strömma instämmer.

Frågor och mer information

Välkommen att kontakta medarbetare på skolorna eller på regionens miljösekretariat. Läs mer om EkomatCentrum på www.ekomatcentrum.se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Kontaktperson: Elisabeth Stockman, medarbetare på naturbruksgymnasiet Sötåsen Tfn 0506-16803
Per Hallén, rektor på naturbruksgymnasiet Sötåsen. Tfn 0506-16803 Christina Urbanke, medarbetare på naturbruksgymnasiet Strömma Tfn 0301-47510 Peter Gustavsson, rektor på naturbruksgymnasiet Sötåsen. Tfn 0301-47500


Läs meddelandet som PDF