Naturbruksstyrelsen ställer sig bakom förslaget att satsa på en ny multihall på naturbruksskolan i Svenljunga. Hallen kommer att innebära ett stort lyft för skolan och blir en del av den samlade moderniseringen av Västra Götalandsregionens naturbruksskolor. Multihallen kommer att bestå av bland annat en stor gymnastikhall och två klassrum.
- Det är roligt att satsa så här mycket på våra anläggningar. Satsningen är viktig för våra elever och multihallen blir en arena där de kan möta de gröna näringarna genom föredrag och mässor. Att satsa på naturbruksskolorna är viktigt för hela regionens utveckling, säger Rune Hegland, ordförande i naturbruksstyrelsen.
I dagsläget hyr skolan externa lokaler och har saknat en större idrottshall med samlingsplats för stora möten och andra samlingar.
- Multihallen kommer att betyda mycket för hela bygden. Hallen är ett sätt att underlätta för skolan att stödja de gröna näringarnas utveckling både lokalt och regionalt samtidigt som det gagnar eleverna på så många sätt, säger Per Andersson, ledamot i naturbruksstyrelsen.
Kristina Athlei, förvaltningschef, är mycket nöjd med att styrelsen ställer sig bakom förslaget att bygga en multihall: - Det är viktigt att vi skapar förutsättningar för att växla upp naturbruksskolan i Svenljunga och dess skogs-, häst- och jaktutbildningar. Den här typen av satsningar ligger helt i linje med vår vision att utveckla kompetens i världsklass på våra skolor.
Om Naturbruksgymnasiet Svenljunga
Naturbruksgymnasiet Svenljunga är belägen i tätorten Svenljunga cirka tre mil söder om Borås. Det finns goda kommunikationer med buss till Borås, Göteborg och Tranemo. Skolan består av sex fastigheter med internat för 100 elever.
Om Naturbruksförvaltningen
Med visionen: ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Dingle, Nuntorp, Strömma, Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och den Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.