Pressmeddelande
Från Naturbrukskansliet
2013-09-19 13:30


Rapport från naturbruksstyrelsens möte 18 sep


Naturbruksstyrelsen välkomnar den satsning på naturbruksskolorna som Regionutvecklingsnämnden beslutade om vid tisdagens möte. Beslutet innebär att förvaltningen fokuserar sina satsningar på att utveckla skolorna till profilerade kompetenscentra till stöd för näringens tillväxt och utveckling och för att erbjuda eleverna en modern utbildning av ännu högre kvalitet framöver.

Under en treårsperiod kommer förvaltningen att rusta upp skolorna till moderna kompetenscentrum med teknik i framkant. Satsningen genomförs för att möta näringens framtida kompetensbehov och bidra till en hållbar tillväxt och utveckling inom de gröna näringarna.

- Genom Regionutvecklingsnämndens beslut tar Västra Götalandsregionen täten i utveckling av de gröna näringarna och eleverna kommer att få en bredare och mer attraktiv utbildning framöver. De gröna näringarna har en stor utvecklingspotential inom allt från livsmedelsproduktion, framtida energilösningar och en hållbar miljö. Den snabba förändringstakten inom näringen kräver att vi ser över vår verksamhet för att utbildningen ska hänga med och motsvara morgondagens behov, säger Rune Hegland, ordförande i Naturbruksstyrelsen.

Beslutet innebär att vissa utbildningar successivt koncentreras till vissa skolor. Förändringen för de elever som berörs kommer att ske i dialog med de berörda eleverna och deras vårdnadshavare med respekt för varje elevs önskemål, behov och förutsättningar.

Om Naturbruksförvaltningen

Med visionen: ”Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet” driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasiet, särskolan, vuxenutbildningen och yrkeshögskolan. Skolorna Dingle, Nuntorp, Strömma, Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och den Biologiska Yrkeshögskolan (BYS) fungerar som kompetenscentra för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.



Kontaktperson: Rune Hegland, Naturbruksstyrelsens ordförande, tfn: 076-870 03 13


Läs meddelandet som PDF