Pressmeddelande
Från Naturbrukskansliet
2013-02-05 08:50


Naturbruksgymnasierna Västra Götaland

Sportlovsaktiviteter i Skara för regionens högstadieungdomar


Under sportlovet öppnas dörrarna på Naturbruksgymnasiet Uddetorp i Skara för regionens högstadieungdomar. Aktiviteterna som erbjuds handlar om ridning, lantbruk, maskinkörning och blomsterbindning.

Inom de gröna näringarna finns det behov av utbildad arbetskraft. Som ett led i att locka fler att välja yrken inom de gröna näringarna erbjuder nu Naturbruksgymnasiet Uddetorp i Skara sportlovsaktiviteter. På prova-på-schemat står bland annat ridning, hästskötsel, ko- och fårskötsel, maskinservice och traktorkörning med mera. Dessutom finns möjlighet att göra blomsterarrangemang med temat ”alla hjärtans dag”.

Frågor och mer information

Anmälan krävs inför deltagande på sportlovsaktiviteterna. Pressen är välkommen att delta på aktiviteterna. Läs mer på www.naturbruk.nu/uddetorp eller kontakta skolans expedition.

Om Naturbruksgymnasierna Västra Götaland

Västra Götalandsregionen är huvudman för sju naturbruksskolor och en yrkeshögskola som erbjuder både gymnasie- och vuxenutbildning. Naturbruksprogrammet är ett nationellt gymnasieprogram och har fyra inriktningar: djur, lantbruk, skog och trädgård.

Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland har ett samverkansavtal. Det innebär att alla elever i hela regionen har rätt att söka gymnasieutbildning på Västra Götalandsregionens sju naturbruksskolor.



Kontaktperson: Naturbruksgymnasiet Uddetorp, expeditionen, tfn: 0511-26850


Läs meddelandet som PDF