Pressmeddelande
Från Naturbrukskansliet
2013-05-16 08:50


Internationellt EU-projekt på Naturbruksgymnasiet Strömma

Naturbrukselever tänker nytt kring framtidens energi


Elever på Naturbruksgymnasiet Strömma i Marks kommun deltar i EU-projektet ”Re-thinking energy” tillsammans med Norge, England, Skottland, Holland och Tyskland. Projektet syftar till att få ungdomar att tänka nytt kring energi för framtiden. Elever och lärare från deltagande skolor träffas för att lära känna varandra, utbyta kunskaper och diskutera hur energiförbrukning kan effektiviseras och bli mer miljövänlig.

Nästa vecka träffas de ca 65 eleverna och lärare från deltagande länder på Naturbruksgymnasiet Strömma. Mötet inleds av Birgitta Losman, ordförande i Regionutvecklingsnämnden. Programmet för veckan är fyllt av grupparbeten med frågor som rör miljö och energi samt praktiska inslag som till exempel studiebesök till Borås Energi och Miljö AB mm.

Media är välkomna att vara med.

Mer om projektet

Re-thinking energy” är ett EU-projekt inom Comenius, vilket är en del av EU-kommissionens program för utbildningssamarbete i Europa. De deltagande skolorna i projektet ”Re-thinking energy” är Arbroath Highschool och Bucksburn Academy i Skottland, Greåker vidargående och Borg i Norge, Alstergymnasium i Tyskland samt Scalda och Alfa college i Holland.

Om Naturbruksförvaltningen

Västra Götalandsregionen är huvudman för sju naturbruksskolor och en yrkeshögskola och erbjuder både gymnasie- och vuxenutbildning. Naturbruksprogrammet är ett nationellt gymnasieprogram och har fyra inriktningar: djur, lantbruk, skog och trädgård. Alla elever i hela regionen har rätt att söka gymnasieutbildning på Västra Götalandsregionens sju naturbruksskolor. Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) startade 1996 och studenterna kommer från hela Sverige. Studenterna utbildas till bland annat agrotekniker, hovslagare, klövvårdare, unghästutbildare, ridlärare och hästföretagare. 



Kontaktperson: Gabriella Drottz, Naturbruksgymnasiet Strömma, tfn: 0731-514 378
Peter Gustavsson, rektor Naturbruksgymnasiet Strömma, tfn: 070-204 77 81


Läs meddelandet som PDF