Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2009-10-06 08:00


Angereds Närsjukhus öppnar Röntgenmottagning


På torsdag den 8 oktober tas ännu ett kliv i uppbyggnaden av Angereds Närsjukhus. Då invigs den nya Röntgenmottagningen som efter ombyggnad kunnat flytta in i de tillfälliga lokalerna på Triörgatan 2 vid Angereds Torg.

Mottagningen är ett resultat av nära samarbete med Kungälvs Sjukhus. Med den nya mottagningen får boende i Nordost tillgång till högkvalitativa röntgenundersökningar på hemmaplan.

Även om lokalerna är tillfälliga börjar det nya närsjukhuset i Angered att ta form. Efter en ombyggnad, kan den nya Röntgenmottagningen på Triörgatan 2 nu invigas.

På Röntgenmottagningen kommer man att kunna utföra all typ av skelett- och lungröntgenundersökningar samt de allra flesta olika typer av ultraljudsundersökningar. Detta är något som boende i Nordost tidigare inte haft i närområdet. Angereds Närsjukhus räknar med att ha kapacitet att utföra uppemot 10 000 undersökningar årligen.

- Den nya röntgenmottagningen känns som ett oerhört viktigt steg i Angereds Närsjukhus utveckling. Möjligheten att erbjuda röntgen på plats är en mycket viktig service till våra patienter och remittenter, berättar Marina Olsson, sjukhusdirektör på Angereds Närsjukhus.


Röntgenmottagningen på Angereds Närsjukhus har möjliggjorts genom ett nära samarbete med Kungälvs sjukhus som bland annat innebär att personal från Kungälv Röntgen arbetar i Angered. Samarbetet gör det också möjligt för Angereds Närsjukhus att ta emot remisser för CT och MRT som tillsvidare utförs vid Kungälvs Sjukhus.

Till en början kan mottagningen ta emot vuxna patienter, men redan från årsskiftet är förhoppningen att rutiner har utvecklat för utredning och undersökning av barn.

Angereds Närsjukhus tar emot patienter på remiss från vårdcentral eller genom egenremiss. Mottagningen är bemannad alla vardagar mellan 9-15. Majoriteten av undersökningarna genomförs på drop-in som gör att patienten snabbt får tid.

Den nya mottagningen invigs av Endrick Schubert som är ordförande i den nya styrelsen för Angereds Närsjukhus. På invigningen medverkar även Carl Backman som ansvarar för Kungälvs Sjukshus röntgenverksamhet.



Kontaktperson: Freja Bramsen, informationschef, tel. 0709-709377


Läs meddelandet som PDF