Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2012-04-24 08:15


Detaljplanen för nya sjukhusbyggnaden i Angered klar


Nu har detaljplanen för Angered Centrum vunnit laga kraft. Därmed togs ytterligare ett viktigt steg i byggnationen av det nya närsjukhuset i Angered. Nu inleds upphandlingen av entreprenör för den nya sjukhusbyggnaden. Därefter återstår endast bygglov för att påbörja byggnationen.

Under förra veckan gick tiden för överklaganden på detaljplanen för Angered Centrum ut. I planen ingår byggnationen av Angereds Närsjukhus samt handel och bostäder runt Angereds Torg. Inga överklaganden har kommit in och detaljplanen har därför nu vunnit så kallad laga kraft. Det innebär ytterligare ett viktigt steg i arbetet med att uppföra det nya sjukhuset i nordöstra Göteborg.

 

Med detaljplanen på plats blir det också klart att sjukhuset kan byggas på den föreslagna tomten som ligger strategiskt placerad intill både torg och kollektivtrafik.

 

-          Vi är glada över att processen med detaljplanen gått i mål. Nu kan vi få en optimal placering intill torget nära både spårvagn och handel, säger Marina Olsson som är sjukhusdirektör för Angereds Närsjukhus.

 

Med detaljplanen på plats kan nu arbetet med att upphandla en leverantör inledas.

Planerad byggstart följer därmed också tidplanen och beräknas ske i höst. 
 

Angereds Närsjukhus skall stå klart 2014 och beräknas bli cirka 17 000 kvadratmeter stort. Kostnaden för byggnationen är cirka 500 Mkr. Förutom specialistmottagningar och operation kommer byggnaden att inrymma en vårdcentral. Byggnadens utformning med planlösningar är framtagna utifrån ett nytänkande som utgår från patienter och samverkan mellan verksamheter.

 



Kontaktperson: Marina Olsson, sjukhusdirektör, Angereds Närsjukhus, tel. 0706-30 58 57, marina.r.olsson@vgregion.se
Freja Bramsen, informationschef, Angereds Närsjukhus, tel. 0702-70 93 77, freja.bramsen@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF