Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2012-11-04 09:34


NCC bygger Angereds Närsjukhus


NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga Angereds Närsjukhus, landets första nybyggda närsjukhus. Kunden är Västfastigheter, Västra Götalandsregionen och projektet genomförs med samarbetsformen partnering. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka 400 MSEK, som orderregistreras i det fjärde kvartalet 2012.

 

Planering och förberedelser pågår för fullt inför byggstarten som är beräknad till årsskiftet 2012/2013.

 

Angereds Närsjukhus ska stå klart 2015 och beräknas bli cirka 18 000 kvadratmeter stort. Förutom specialistmottagningar och operationsfaciliteter kommer byggnaden att inrymma en vårdcentral. Byggnadens utformning med planlösningar är framtagna utifrån ett nytänkande som utgår från patienter och samverkan mellan verksamheter.

        Tillsammans kommer vi att kunna skapa lokaler utformade för att tillgodose närsjukhusets och ytterst invånarnas behov. Med NCC får vi också en samarbetspartner som gör att vi kan nå våra högt ställda miljömål, säger Lars Janson, fastighetsdirektör, Västfastigheter.

 

Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift öppet och förtroendefullt. Som mest kommer cirka 45 personer att syselsättas och orderregistrering sker i det fjärde kvartalet 2012.

 

-          Partnering är ett arbetssätt som lämpar sig väl för produktion av sjukhusbyggnader då det medger en process där beslut om vårdtekniska lösningar kan läggas närmare öppnandet och där vi har säker kontroll på projektets slutliga kostnad, sluttid och kvalitet, säger Fredrik Johansson, avdelningschef, NCC Construction, region Väst Avd. Hus.

 

 

 

 

 



Kontaktperson: Freja Bramsen, Informationschef Angereds Närsjukhus, tel. 0702-70 93 77
Magnus Jonsson, NCC:s presstelefon: 08-585 519 00


Läs meddelandet som PDF