Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2015-01-27 14:11


Omfattande rekrytering krävs inför nystartad operationsverksamhet i Angered


Under två års tid har den nya byggnaden för Angereds Närsjukhus växt fram och nu är det bara utsmyckning och arbete med installationer kvar på insidan, innan huset är färdigt för inflyttning.

Idag arbetar sjukhusets drygt 240 medarbetare utspritt runt Angereds torg och i Gamlestan. Alla verksamheter, utom Barn- och ungdomsmedicin i Gamlestan och Ungdomsmottagningen på Angereds torg, ska successivt flytta in i nya huset från maj och under hela sommaren. Nya sjukhusbyggnaden innebär bland annat att verksamheten utökas och kommer från och med hösten 2015 att innehålla dagkirurgi, dagvård och mottagningar inom opererande specialiteter.

Minst 60 nya medarbetare kommer rekryteras till de nya verksamheterna samt nödvändiga service- och stödverksamheter.
- Det är framför allt läkare, sjuksköterskor och undersköterskor vi söker, men också medicinska sekreterare och receptionspersonal berättar Lars Nilsson Blick som tillträtt som ny vårdenhetschef för dagkirurgin. Vi har mycket att erbjuda här på Angereds Närsjukhus; möjlighet att vara med och utveckla verksamheten, innovationsprojekt och mycket annat. Vi måste hela tiden förnya oss för att möta invånarnas behov.

Nu pågår ett intensivt arbete med att hitta potentiella medarbetare till den nya verksamheten. Bland annat anordnades ett ”rekryteringsmingel” i förra veckan för att locka sökande till de annonserade tjänsterna. 80 personer, fler än väntat kom för att få reda på mer om Angereds Närsjukhus och få en rundtur i den nya byggnaden. Det var ett välbesökt mingel trots rekryterings svårigheter som råder i Västra Götalandsregionen när det gäller läkare och specialistsjuksköterskor. På Angereds Närsjukhus är cheferna nu trots allt hoppfulla:
- Det var ett väldigt lyckat mingel, berättar Lars Nilsson Blick. Många av de som kom var intresserade. Inte helt oväntat av våra nya fräscha lokaler och moderna utrustning, men också av vår generösa utbildningspott samt att arbetstiden just nu enbart ligger under helgfri vardag.

För den som är intresserad av någon av de nya tjänsterna, går det bra att kontakta HR på Angereds Närsjukhus via e-post: sara-stina.jarlback@vgregion.se eller gå in och läsa mer om dem på: www.angeredsnarsjukhus.se/sv/Angereds-narsjukhus1/Angereds-Narsjukhus/Jobb/



Kontaktperson: Cornelia Bergdahl, tel: 0722-254659
Lars Nilsson Blick, tel: 0700-825898 Åse Lundgren, tel: tel: 0702-413150 Johanna Steier, tel: 0700-822214


Läs meddelandet som PDF