Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2015-03-11 14:57


Pressmeddelande från möte med Styrelsen för Angereds Närsjukhus


Nu har styrelsen för Angereds Närsjukhus haft sitt andra möte som ny styrelse och mötet gästades av folkhälso-, sjukvårds-, och idrottsminister Gabriel Wikström. Det som diskuterades var bland annat hur sjukhuset arbetar för att skapa en mer jämlik hälsa i ett område präglat av höga ohälsotal.

-Det känns bra att ha fått berätta om hur unikt Angereds Närsjukhus arbetar med sitt närsjukvårdskoncept, säger ordförande Helena Holmberg. Vi hoppas naturligtvis att detta kan ge ringar på vattnet, så att fler vill ta del av våra arbetssätt och göra skillnad för människors hälsa.

Under sommaren flyttar de flesta av sjukhusets verksamheter in i ett nybyggt sjukhus i Angered och den 10 september invigs sjukhuset.

-Det blir en oerhört viktig dag för oss och då hoppas vi förstås på att både sjukvårdsministern och alla andra intresserade kommer till Angered.

Men innan dess ska styrelsen hinna mötas fler gånger. Utmaningarna som styrelsen ser framöver beskriver Helena Holmberg så här:

- Årsredovisningen visar att väldigt mycket viktig verksamhet pågår på Angereds Närsjukhus. Nu när vi flyttar in i nya sjukhuset gäller det också att fortsätta upprätthålla en god produktionstakt och kunna visa på den skillnad vi gör.   



Kontaktperson: Helena Holmberg, ordförande styrelsen för Angereds Närsjukhus, tfn: 0707-80 07 00
Johanna Steier, kommunikationschef Angereds Närsjukhus, tfn: 0700-82 22 14


Läs meddelandet som PDF