Pressmeddelande
Från Angereds Närsjukhus
2010-03-05 08:00


Tomt klar för Angereds Närsjukhus


Idag meddelade fastighetsnämnden att avtalet om köp av den mark där det framtida Angereds Närsjukhus skall ligga nu är undertecknat. Därmed har ännu ett stort steg tagits i uppförandet av det nya närsjukhuset i nordöstra Göteborg.

Fastighetsnämnden i Västra Götalandsregionen meddelade i förmiddags att köpeavtalet för mark till Angereds Närsjukhus nu är undertecknat. Därmed är tomten för byggnationen av det nya sjukhuset i Nordost klar.

- Dagens besked är oerhört glädjande! Att tomtmarken kommer i regionens ägo är en viktig byggsten för hela projektet och innebär att vi får tempo i byggprocessen, säger Endrick Schubert som är ordförande i styrelsen för Angereds Närsjukhus.

Avtalet omfattar en tomt på 7 050 m2 som är belägen intill Angereds Centrum och spårvagnshållplatsen. Fastighetsnämnden fick i höstas i uppdrag att köpa marken för Angereds Närsjukhus. Samtidigt beviljade regionfullmäktige en låneram för anskaffningen. Nu återstår ett formellt beslut av köpeavtalet i regionfullmäktige. På Angereds Närsjukhus var dagens besked mycket välkommet.

- Detta är efterlängtat och innebär att vi nu kan slutföra arbetet med planering, och projektering av det nya sjukhuset, säger Marina Olsson som är sjukhusdirektör på Angereds Närsjukhus.

Innan byggstart för det nya sjukhuset måste detaljplanen för området vunnit laga kraft.



Kontaktperson: Marina Olsson, sjukhusdirektör, Angereds Närsjukhus, tel. 0706-30 58 57, marina.r.olsson@vgregion.se
Freja Bramsen, informationschef, Angereds Närsjukhus, tel. 0702-70 93 77, freja.bramsen@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF