Pressmeddelande
Från Primärvården FyrBoDal
2011-12-05 15:30


Jouren i Strömstad och Lysekil kvar under 2012


Primärvården FyrBoDal har nu kommit överens med politikerna om att fortsätta befintliga kvälls- och helgmottagningar/jourcentraler under 2012. Detta kommer att finansieras av överskottsmedel inom Primärvården FyrBoDal.

Patienter som behöver primärvård på kväll eller helg, i fall där det inte kan vänta till nästa dag, skall under 2012 fortsätta få vård vid jourcentralerna i Strömstad eller Lysekil. Tiderna bör bokas via sjukvårdsrådgivningen, ring 1177.

Kvälls- och helgmottagningen/jourcentralen i Strömstad drivs som tidigare i samarbete med privata vårdcentraler i området medan i Lysekil är det enbart den offentliga Primärvården som driver jourmottagning på sjukhuset.

Verksamheternas ekonomiska förutsättningar är helt beroende av det listningssystem som gäller. Den som har patienten listad får pengarna för att driva vårdcentralsvården vilket också inbegriper kvälls- och helgmottagningen/jourcentralen.



Kontaktperson: Göran Wennberg, Primärvårdsdirektör, Primärvården FyrBoDal, Telefon: 0521 – 27 52 75, E-post: goran.wennberg@vgregion.se
Gunilla Josefsson, Ordförande Primärvårdsstyrelsen FyrBoDal, Telefon: 070-605 65 38, E-post: gunilla.j4@telia.com


Läs meddelandet som PDF