Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2010-09-24 15:00


Tilldelningsbeslut för nytt vårdinformationssystem i Västra Götalandsregionens primärvårdsförvaltningar samt Habilitering & Hälsa


Västra Götalandsregionen har idag fattat tilldelningsbeslut om upphandlingen som gäller ett nytt vårdinformationssystem för de fem primärvårdsförvaltningarna och Habilitering & Hälsa.
Det blir Lorensbergs Communication AB som får uppdraget att leverera en tjänst för hantering av vårdinformation i Västra Götalandsregionen.

– Vi hälsar Lorensbergs Communication AB välkommen som leverantör och tackar samtidigt övriga anbudsgivare för visat intresse, säger projektägare Göran Wennberg.
– Vi har stora förhoppningar om ett givande samarbete. Beslutet innebär ett stort steg framåt i vårt arbete med effektivisering, utveckling och patientsäkerhet inom såväl primärvårdsförvaltningarna som Habilitering & Hälsa.
Tjänsten bygger på nytänkande och ett modernt system.
VISPH-projektet syftar till att skapa en enhetlig och modern tjänst för att hantera vårdinformation. Tanken är att ett effektivt hjälpmedel för såväl medicinsk dokumentation som vårdadministration och verksamhetsuppföljning ska stödja en framtida utveckling med fokus på patientens behov.
För verksamheterna ska den nya tjänsten innebära högre funktionalitet och ett smidigt sätt att följa såväl nationell som regional strategisk utveckling.

I praktiken betyder det att Västra Götalandsregionen ersätter sina befintliga vårdinformationssystem (Profdoc Journal III och Medidoc) inom primärvårdsförvaltningarna och Habilitering & Hälsa.
Lorensbergs Communication AB vann upphandlingen ”IT-tjänst - VISPH (Vårdinformationssystem för Primärvård och Habilitering & Hälsa)” i Västra Götalandsregionen” i konkurrens med fyra andra leverantörer.



Kontaktperson: Projektägare Göran Wennberg, Telefon: 0521 – 27 52 75, E-post: goran.wennberg@vgregion.se
IT-chef Benny Johansson, Telefon 0705 – 46 67 66, E-post: benny.johansson@vgregion.se Projektledare upphandling Göran Hallsten, Telefon: 0521 – 27 56 09, E-post: goran.hallsten@vgregion.se


Läs meddelandet som PDF