Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2010-11-26 11:30


Annika från Göteborg tog hem Stora Primärvårdspriset 2010


Striden stod mellan Annika Paldanius från Göteborg, Cecilia Gustafson från Linköping och Anna-Clara Patton från Uppsala.

Primärvårdspristagare

Bild: Cecilia Gustafson, Annika Paldanius och Anna-Clara Patton.

Och det blev Annika Paldanius från Göteborg som blev den andra vinnaren av Stora Primärvårdspriset – Primärvården Göteborgs uppsatstävling för blivande läkare. Annika, som läser medicin vid Göteborgs Universitet, tog emot prissumman på 50 000 konor vid prisceremonin i Svenska Mässan i Göteborg den 25 november.

Årets tema var ”Ett betydelsefullt möte i vården”. Juryn, med Professor emeritus Arvid Carlsson, Nobelpristagare år 2000, som hedersledamot, beskriver det vinnande bidraget som det som på bästa sätt illustrerat hur det dagliga mötet mellan patienter och vårdcentralens läkare förädlas.

– Avsikten med tävlingen är att väcka studenternas intresse för primärvård.  Naturligtvis vill vi också att de ska se Primärvården Göteborg som en presumtiv framtida arbetsgivare, säger Karin Rignér, som är juryns ordförande och chefläkare vid Primärvården Göteborg.

– Det har varit spännande att ta del av de blivande läkarnas tankar om sin framtida yrkesroll. Vi har fått många uppslag att fundera över. Man kan konstatera att alla de tre finalisterna har det mänskliga mötet i fokus. Detta är en central faktor i primärvårdsidén där kontinuitet är av avgörande betydelse för kvaliteten.

De läkarstuderande som är aspiranter på 2011 års pris kan börja vässa pennorna redan nu. Nästa års tema ger kommande deltagare möjlighet att utveckla framtidtemat under rubriken ”En riktig doktor”.
 
För mer information om Stora Primärvårdspriset gå in på www.storaprimarvardspriset.se



Kontaktperson: Karin Rignér, Primärvården Göteborg, 0702-05 58 68.


Läs meddelandet som PDF