Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2011-11-30 14:00


Vinnaren klar för Stora Primärvårdspriset 2011

Cecilia Gustafsson, Linköpings Universitet, tog hem Stora Primärvårdspriset 2011


Spänningen var stor för de tre finalisterna Cecilia Gustafsson (Linköpings Universitet), Linda Sandin (Göteborgs Universitet) och Nils Liljeberg (Göteborgs Universitet) innan det stod klart att Cecilia Gustafsson vunnit Stora Primärvårdspriset 2011, Primärvården Göteborgs stora uppsatstävling som riktar sig till läkarstuderande.

– 2011 års tävling lockade dubbelt så många läkarstuderande som föregående år. Juryn har haft ett omfattande men roligt arbete att sålla fram de tre pristagarna. Årets ämne var ” En riktig doktor” och de tre vinnarbidragen beskriver alla väl betydelsen av att lyssna, se och låta sig bli berörd i mötet med patienten och också att möjligheten till helhetssyn är en viktig aspekt på primärvård i en alltmer specialiserad sjukvård, säger Karin Rignér som är juryns ordförande och chefläkare vid Primärvården Göteborg.

Hedersledamot i juryn, Professor emeritus Arvid Carlsson, Nobelpristagare år 2000, gjorde stort intryck på pristagarna.

– Det var oerhört fascinerande att få möta Arvid Carlsson - en väldigt ödmjuk människa som inspirerade oss pristagare när han entusiastiskt berättade om sina tidigare och nuvarande forskningsprojekt. Det var också roligt att få träffa de andra två pristagarna samt att få en inblick i Primärvården Göteborgs verksamhet, säger Cecilia Gustafsson, årets vinnare och fortsätter:

– Att det kom in så många bidrag tror jag beror på att många läkarstudenter har ett stort behov av att få uttrycka sina känslor i text. Läkarutbildningen är en omtumlande upplevelse och resa, och åtminstone för mig, har skrivandet fungerat som en ventil för mina egna känslor.

 

För mer information om Stora Primärvårdspriset och för att läsa pristagarnas bidrag, gå in på:

www.vgregion.se/primarvardengoteborg

www.storaprimarvardspriset.se

För Primärvården Göteborg är Stora Primärvårdspriset ett sätt väcka studenternas intresse för primärvård och allmänmedicin.



Kontaktperson: Karin Rignér, chefläkare och juryordförande, Primärvården Göteborg, tel: 0702-05 58 68


Läs meddelandet som PDF