Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2007-09-24 13:30


Satsning på ökad tillgänglighet har gett resultat


Primärvården Göteborg har ökat sin tillgänglighet och utför fler sjukvårdande behandlingar än tidigare. 
–  Det är resultatet av en medveten satsning som har utförts under 2007 för att få en bättre tillgänglighet, säger Marie-Louise Gefvert, primärvårdsdirektör.


Fram till september i år har 655 632 sjukvårdande behandlingar genomförts av Primärvården Göteborg, vilket är nio procent fler jämfört med samma tid förra året. Prognosen är att 1 017 000 behandlingar kommer att utföras innan årets slut. Det är fler behandlingar än den beställning som har gjorts från de tre beställarnämnderna i Göteborg på 1 000 000 behandlingar. 
– Tillgängligheten har ökat tack vare den satsning som har gjorts på att anställa fler sjuksköterskor som svarar i telefon. Därmed har vi även kunnat få in fler patienter för behandling, säger Marie-Louise Gefvert, primärvårdsdirektör.
Möjligheterna att förbättra tillgängligheten har ökat ytterligare. Tidigare fanns ett prestationstak som innebar att vårdcentralerna inte fick ersättning för de behandlingar som utfördes utöver beställningen. Detta tak har tagits bort. Under 2007 ges ersättning för de behandlingar som utförs, även om antalet överstiger nämndernas beställning.




Kontaktperson: Marie-Louise Gefvert, primärvårdsdirektör, tel: 031- 343 78 01


Läs meddelandet som PDF