Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2008-05-19 16:30


Satsning på sexuell hälsa


Ett sexualmedicinskt centrum (SMC) har öppnat i centrala Göteborg i Primärvården Göteborgs regi. Mottagningen är en satsning inom området sexuell hälsa och vänder sig först och främst till unga vuxna över 23 år.

I gruppen unga vuxna, som precis kommit in i vuxenlivet, finns det många människor med riskbeteende som förorsakar sexuell ohälsa både i det långa och i det korta perspektivet.
- Under det senaste decenniet har vi sett hur antalet sexuellt överförda infektioner som klamydia, gonorré och hiv har ökat varje år, vilket påverkar den sexuella och reproduktiva hälsan, säger Eva Moraeus, verksamhetschef på enheten.
I målgruppen unga vuxna finns ett tydligt behov av information och stöd gällande sexualitet och samlevnad. Många unga har ett behov av att få prata frågor kring intimitet, lust och sexualitet. Därför vill man nu ge göteborgarna ytterligare en möjlighet att skaffa sig information om och föra samtal kring sexuell hälsa.

– Alla inom teamet har specifik kompetens och lång erfarenhet att arbeta med sexuella frågeställningar, säger verksamhetschef Eva Moraues.
På enheten arbetar barnmorska, kurator, leg. psykoterapeut, läkare, psykolog och sjuksköterska. 

Samlokaliserat med SMC finns enheten ”Hivprevention i Västra Götaland.” Enhetens roll är utveckla det förebyggande arbetet och därmed bidra till en bättre sexuell hälsa.


Den 21 maj klockan 16.00-19.00 invigs SMC, Sexualmedicinskt centrum och Hivprevention i Västra Götaland. Kaserntorget 11 A, plan 4. 411 18 Göteborg. Media är välkommen att delta.



Kontaktperson: Eva Moraues, tel: 0703- 00 74 35


Läs meddelandet som PDF