Pressmeddelande
Från Primärvården Göteborg
2009-11-10 09:45


Finaltrion klar i Stora Primärvårdspriset 2009


De tre finalisterna i Primärvården Göteborgs nystartade uppsatstävling för blivande läkare är nu utsedda.
Vem i finaltrion som vinner Stora Primärvårdspriset på 50 000 kronor offentliggörs vid prisceremonin i Svenska Mässan i Göteborg den 3 december.

2009 är premiäråret för Stora Primärvårdspriset och anmälningstiden för uppsatser i årets ämne ”Framtidens Läkare” gick ut den 31 juli. Primärvården Göteborgs jury har nu utsett de tre finalisterna:
• Kerstin Ivarsson, som läser fjärde terminen vid Lunds Universitet.
• Cecilia Chrapkowska, AT-läkare vid Alingsås Lasarett.
• Cecilia Gustafsson, som läser termin sju vid Linköpings Universitet.

För Primärvården Göteborg är tävlingen ett nytt sätt att få direktkontakt med blivande allmänläkare – en yrkesgrupp som är en bristvara i de flesta svenska landsting.
– Vi satsar på framtiden och vi vill visa blivande läkare att Primärvården Göteborg är en attraktiv arbetsgivare. Vi ser också möjligheten att få in nya idéer och en fräsch syn på de utmaningar vi står inför, säger Karin Rignér, juryns ordförande och chefläkare vid Primärvården Göteborg.
Professor emeritus Arvid Carlsson, Nobelpristagare år 2000, är hedersledamot i Stora Primärvårdsprisets jury. Han säger:
– För mig är detta en möjlighet att inspirera de som ska ta över efter oss gamla forskarrävar. Nyfikenheten har varit en ovärderlig följeslagare under drygt sextio år som läkare och forskare. Man får inte låta ambitionen att lära sig allt vi redan vet överskugga ivern att hitta svaren på morgondagens frågor.

För mer information logga in på www.storaprimarvardspriset.se.



Kontaktperson: Karin Rignér, Chefläkare och juryordförande, Primärvården Göteborg, tel: 0702-05 58 68,


Läs meddelandet som PDF