Pressmeddelande
Från Primärvården Skaraborg
2008-10-28 14:00


Primärvårdsstyrelsen:

Primärvården Skaraborg sänker kostnaderna nästa år


Det blir inga nya satsningar inom verksamheterna i Primärvården Skaraborg nästa år. Skälet är att överenskommelserna med hälso- och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg innebär att verksamheterna måste sänka kostnaderna med 10,9 Mkr. 8,2 Mkr är ett effektiviseringskrav på 1%  enligt Regionfullmäktiges budgetdirektiv och 2,7 Mkr är ytterligare effektivisering som en följd av överenskommelserna med Hälso – och sjukvårdsnämnderna i Skaraborg. Detta beslutades när detaljbudgeten för år 2009 antogs av styrelsen för Primärvården Skaraborg vid dess sammanträde på tisdagen.

 

Åtgärder som ska vidtas för att klara verksamheten inom ersättningsutrymmet är bl a minskade hyreskostnader, neddragning av medel till administration, vakanshållning av vissa tjänster samt minskat utnyttjande av bemanningsföretag. Under nästa år  kommer också ett mer långsiktigt arbete kring att minska kostnaderna att genomföras som en följd av att regionens förväntade skatteintäkter kommer att minska.

 

Tillämpningsanvisningar till regionens resepolicy

 

Vid styrelsesammanträdet antogs en tillämpningsanvisning till regionens resepolicy för medarbetare och förtroendevalda inom Primärvården Skaraborg. Denna innebär bl a att resor till möten inom regionen i möjligaste mån ska ersättas av telefonmöten och videokonferenser. Vidare ska mötesplatser väljas  så att alla deltagares resväg minimeras och anpassas till kollektivtrafik. Tjänstebil/privatbil får användas endast när allmänna kommunikationer inte är tillgängliga eller inte passar in tidsmässigt. Samåkning förordas i möjligaste mån. 

 

Remissvar och yttrande

 

Styrelsen beslutade om ett remissvar angående förslag till Folkhälsopolitisk policy för Västra Götaland  och ett yttrande över en motion angående skolhälsov



Kontaktperson: Karlolof Fernow, ordf, mobil 070-6072804
Ann-Christine Jenvén, primärvårdsdirektör, 0703-862380


Läs meddelandet som PDF